Home / Astro / MegaDrama / Encik Imam Express (MegaDrama Astro RIA)

Encik Imam Express (MegaDrama Astro RIA)

Nantikan drama adaptasi novel Dia Encik Imam Ekspres karya Cik Tet yang disiarkan menerusi slot MegaDrama di Astro Ria. Mengandingkan Fikry Ibrahim dan Nelydia Senrose sebagai teraju utama. Drama arahan Pali Yahya terbitan Suhan Movies. Encik Imam Ekspres akan bersiaran bermula 11 Mac 2019, setiap Isnin hingga Khamis pukul 10 malam di Astro Ria saluran 104 dan Astro Ria HD saluran 123.

  • Details
  • Synopsis
TAJUK

ENCIK IMAM EXPRESS

TARIKH MULA TAYANGAN : 11 Mac 2019

EPISOD : 14 episod

SLOT : MegaDrama

SALURAN : Astro RIA & RIA HD

ARAHAN : Mohd Fazli Yahya (Pali Yahya)

TERBITAN : Suhan Movies & Trading Sdn Bhd

PARA PELAKON : Nelydia Senrose, Fikry Ibrahim, Isaac Iman, Ben Amir, Nafiz Muaz, Ruzana Ibrahim, Elisya Sandha, Sherry Ibrahim, Faiz Nor, Anne Abdullah, Badrul Muhayat, Raja Azmi, Daler Yusuf, Adrianna Qasmia

Diya pulang ke Malaysia setelah lama menghilangkan diri apabila pertunangannya dibatalkan oleh Iyad. Diya menumpang dirumah rakannya, Atun yang juga adik kepada Iyad dan Ajim. Diya pulang bersama Atun ke kampung untuk majlis aqiqah anak Myza dan bertemu semula dengan keluarga angkatnya.

Sementara itu, Ajim selalu menghantar anak angkatnya, Awish ke rumah keluarganya. Dengan kehadiran Diya, hidup Awish lebih bermakna sehingga mahu memanggilnya Umi, menyebabkan Ajim lebih tekad untuk rapat dengan Diya. Iyad yang mengetahui kepulangan Diya juga pulang ke kampung. Kepulangan Iyad, membuat Ajim kekok tetapi tidak menghalangnya untuk mendekati Diya.

Episod 1

Episod 1

Episod 2

Episod 2

Episod 3

Episod 3

Episod 4

Episod 4

Episod 5

Episod 5

Episod 6

Episod 6

Episod 7

Episod 7

Episod 8

Episod 8

Episod 9

Episod 9

Episod 10

Episod 10

Episod 11

Episod 11

Episod 12

Episod 12

Episod 13

Episod 13

Episod 14

Episod 14

Episod 15

Episod 15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *