Home / Astro / Raihana / Drama Imaan (Drama Ramadan Astro OASIS)

Drama Imaan (Drama Ramadan Astro OASIS)

Imaan Drama Astro OASIS

Drama terbaru menerusi saluran Astro OASIS berjudul ‘Imaan’ bakal menemui anda sepanjang bulan ramadan 2019 nanti. Menggandingan Nora Danish, Remy Ishak dan Fendy Bakry. Drama dibawah arahan Yusry Abdul Halim, terbitan Global Station Sdn Bhd ini bakal disiarkan bermula 1 Mei 2019, setiap Rabu hingga Jumaat pukul 9 malam.

  • Details
  • Sinopsis

TAJUK

IMAAN

TARIKH MULA TAYANGAN : 1 Mei 2019

EPISOD : 15 Episod

SLOT : Raihana

SALURAN : Astro OASIS

ARAHAN : Yusry Abdul Halim

TERBITAN : Global Station Sdn Bhd

PARA PELAKON : Nora Danish, Remy Ishak, Fendy Bakry, Datuk Rahim Razali, Dian P Ramlee, Fikhree Bakar, Wan Sharmila, Sharifah Husna, Shafira Edora, Rahim Omar, Eizlan Yusof, Adam Corrie, Syamim Farid

Kisah Imaan, gadis kampung membesar dalam keluarga yang warak. Bapanya, Maulana adalah seorang guru tahfiz di kampung. Kerana tidak dapat menyambungkan pelajaran, Imaan kini berguru dengan Abdullah di tahfiz pada waktu malam.

Sejak bertemu dengan Imaan, Hezrey seorang lelaki bandar berusaha untuk mengenali Imaan. Walaupun kurang didikan agama, Hezrey sanggup berubah untuk meletakkan dirinya sebagai menantu dan di terima oleh keluarga Imaan. Hezrey juga tertekan apabila keluarganya cuba menjodohkannya dengan Yasmin.

Episod 1

Episod 1

Episod 2

Episod 2

Episod 3

Episod 3

Episod 4

Episod 4

Episod 5

Episod 5

Episod 6

Episod 6

Episod 7

Episod 7

Episod 8

Episod 8

Episod 9

Episod 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *