Home / TV3 / Samarinda / Drama Cari Aku Di Syurga (Samarinda TV3)

Drama Cari Aku Di Syurga (Samarinda TV3)

Cari Aku Di Syurga

Siri samarinda terbaru berjudul Cari Aku Di Syurga bakal menemui para penonton tidak lama lagi bermula pada 6 Mei 2019 jam 10 malam. Siri ini menampilkan pelakon Ariel Zafrel, Janna Nick dan Mimi Lana sebagai pelakon utama drama. Drama ini merupakan arahan dari pengarah Shahrulezad Mohameddin dan merupakan sebuah lagi hasil terbitan Radius One Sdn Bhd.

  • Details
  • Watak / Pelakon
  • Synopsis

TAJUK

CARI AKU DI SYURGA

TARIKH MULA TAYANGAN : 6 Mei 2019

EPISOD : 15 Episod

SLOT : Samarinda

SALURAN : TV3

ARAHAN : Shahrulezad Mohameddin

TERBITAN : Radius One Sdn Bhd

PARA PELAKON : Ariel Zafrel, Janna Nick, Mimi Lana, Duerra Mitilda, Dalimawati, Maria Farida, Aishah Atan, Muaz Fitri, Hun Haqeem

Ariel Zafrel sebagai Anas
Janna Nick sebagai Lisa
Mimi Lana sebagai Mira
Duerra Mitilda sebagai Suri
Dalimawati sebagai Mak Temah
Maria Farida sebagai Rosmah
Aishah Atan as Kak Kiah Janda
Muaz Fitri sebagai Haikal
Hun Haqeem sebagai Ariff

Anas dan Lisa merupakan pasangan kekasih yang saling mencintai di antara satu sama lain walaupun mereka datang daripada dua latar belakang yang sangat berbeza. Ibu Lisa menentang hubungan mereka kerana merasakan Anaz tidak setaraf dengan mereka dan mahu menjodohkannya dengan Ariff. Lisa nekad melarikan diri dari rumah dan terus bernikah dengan Anas.

Perkahwinan mereka mula diuji apabila Lisa yang tidak biasa hidup susah terpaksa melalui kedaifan hidup. Setelah melahirkan anak mereka yang pertama, Suri, Lisa terus meminta cerai dari Anas kerana ingin kembali kepada kehidupan lamanya yang mewah.

Anas terus membesarkan Suri bersama isteri barunya, Mira. 6 tahun kemudian, Lisa yang sudah berkahwin dengan Ariff kembali menuntut hak penjagaan ke atas Suri. Pada masa yang sama, Anas telah mengalami kemalangan yang mengakibatkan ganguan kepada daya ingatannya. Kemuncak bermula apabila Suri terpaksa mengikut Lisa kerana Anas yang tidak mampu mengingati bahawa Suri merupakan anaknya.

Episod 1

Episod 1

Episod 2

Episod 2

Episod 3

Episod 3

Episod 4

Episod 4

Episod 5

Episod 5

Episod 6

Episod 6

Episod 7

Episod 7

Episod 8

Episod 8

One comment

  1. Cari aku di syurga epiod 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *