Home / TV3 / Iris / Drama Ajak Oh Ijal (Iris TV3)

Drama Ajak Oh Ijal (Iris TV3)

Ajak Oh Ijal

Drama rantaian Ajak Oh Ijal bakal menampilkan pelakon Syazwan Zulkifly, Chef Fikree Aznan, Intan Najuwa dan Qaralyna. Drama arahan Shuhaimi Lua, terbitan OrangeTree Production. Disiarkan bermula 6 Mei 2019, setiap Isnin hingga Rabu pukul 6:30 petang di slot Iris TV3.

  • Details
  • Synopsis

TAJUK

AJAK OH IJAL

TARIKH MULA TAYANGAN : 6 Mei 2019

EPISOD : 18 Episod

SLOT : Iris

SALURAN : TV3

ARAHAN : Shuhaimi Lua

TERBITAN : OrangeTree Production Sdn Bhd

PARA PELAKON : Syazwan Zulkifly, Chef Fikree Aznan, Intan Najuwa, Qaralyna, Liza Abdullah, Imuda, A.Galak, Rahim Omar, Aishah Atan, Anis Hannani, Gbob, Henzi Andalas, Rashidah Jaafar, Amar Asyraf

Razak dan Rizal merupakan adik beradik yang menjalankan kegiatan haram di Kuala Lumpur. Setiap kali menjelang Ramadan mereka berdua akan pulang ke kampung dan membantu ibunya menjual ayam bakar di bazar Ramadan. Mereka yang sentiasa bertelagah berjanji untuk berbaik sepanjang Ramadan namun janji itu tidak dapat ditepati apabila mereka jatuh cinta kepada orang yang sama. Pelbagai cara dilakukan mereka untuk merebut hati Amani.

Pak Hassan akan membenarkan salah seorang daripada mereka untuk keluar dengan Amani, tetapi dengan pelbagai syarat. Kedua mereka berusaha untuk memenuhi syarat yang ditetapkan dengan melakukan terawih, bergotong–royong dan melakukan pelbagai kebaikan demi memenangi hati Pak Hassan dan Amani.

Episod 1

Episod 1

Episod 2

Episod 2

Tonton Episod 3

Tonton Episod 3

Episod 4

Episod 4

Episod 5

Episod 5

Episod 6

Episod 6

Episod 7

Episod 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *